شبکه آزمایشگاهی فناوری‌ های راهبردی ایران با هدف هم ‌افزایی توانمندی‌ های آزمایشگاهی کشور در حوزه‌ های مختلف فناوری‌های پیشرفته و راهبردی، از ابتدای تیرماه سال 1393 فعالیت خود را آغاز نموده و دامنه پوشش این شبکه شامل آزمایشگاه‌ های خدماتی است. این سامانه با جمع آوری اطلاعات آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی سراسر کشور، به پایگاهی جامع برای تسهیل دسترسی پژوهشگران و صنایع کشور به خدمات آزمایشگاهی تبدیل شده است. متقاضیان استفاده از خدمات آزمایشگاهی می‌توانند با مراجعه به سایت شبکه آزمايشگاهی فناوری‌ های راهبردی، از خدمات، تجهیزات، هزینه و اطلاعات تماس آزمایشگاه‌ های عضو این سامانه اطلاع یابند. شما می‌توانید با مراجعه به سایت مذکور و انتخاب منوی بانک اطلاعات از آزمایشگاه‌ های عضو سامانه، از تجهیزات شبکه و آزمون‌های موجود مطلع شوید:

(الف) طرح‌ های تخفیفی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌ های راهبردی

این سامانه تخفیف های ویژه‌ ای برای اعضاء باشگاه مشتریان، اعضاء بنیاد ملی نخبگان و هیئت علمی دانشگاه‌ ها در نظر گرفته که فعالسازی و استفاده از آن ها، تنها پس از ثبت نام در سامانه شبکه فناوری‌ های راهبردی، امکان پذیر است. هر فرد پس از ثبت نام در سایت تبدیل به یکی از اعضاء باشگاه مشتریان می‌ شود و قادر به استفاده از تخفیف‌ های ویژه این سامانه خواهد بود. میزان اعتبار و مقدار تخفیف برای هر گروه به شرح زیر است:

اعضاء باشگاه مشتریان:  این طرح شامل100 هزار تومان اعتبار اولیه بوده و علاوه بر آن 20 %  تخفیف تا سقف 500 هزار تومان را پوشش می‌ دهد. این تخفیف برای کلیه دانشجویان، اساتید و... پس از ثبت نام در سایت امکان پذیر است.

اعضاء بنیاد ملی نخبگان: این طرح شامل 90 % تخفیف برای دانشجویان عضو بنیاد ملی نخبگان و محققین پسا دکتری خارج از کشور می‌ باشد.

اعضاء هیئت علمی دانشگاه‌ ها: این طرح مخصوص اعضاء هيات علمی دانشگاه‌ ها بوده و میزان اعتبار و درصد تخفیف این طرح به صورت فصلی توسط شبکه فناوری‌ های راهبردی تعیین می‌ شود؛ در تابستان سال جاری این طرح شامل 60 % تخفیف تا سقف یک میلیون تومان است.  اساتید محترم می‌ توانند با استفاده از قابلیت «انتقال اعتبار»، همه یا بخشی از اعتبار خود را به دانشجویان خود منتقل کنند.

نحوه ثبت نام کاربران در شبکه آزمايشگاهی فناوری‌های راهبردی، در سامانه خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی امیر کبیر، با جزئیات بیان شده است.

(ب) نحوه استفاده از تخفیف‌ های شبکه راهبردی در مجموعه آزمايشگاه‌ های دانشگاه

در حال حاضر، تنها تعداد معدودی از آزمایشگاه‌ های دانشگاه امیرکبیر، عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌ های راهبردی بوده و امکان اعمال طرح‌ های تخفیفی شبکه فناوری‌ های راهبردی، برای استفاده از خدمات آزمایشگاهی این آزمایشگاه‌ ها وجود دارد. این مجموعه‌ های آزمايشگاهی عبارتند از:

·        مجموعه آزمایشگاه‌ های دانشکده مهندسی شیمی

·        مجموعه آزمایشگاه‌ های دانشکده مهندسی نفت

·        مجموعه آزمایشگاه‌ های دانشکده مهندسی هوافضا

·        مجموعه آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

·        مرکز تحقیقات پردازش‌ های فوق سریع

·        آزمایشگاه شناسایی و آنالیز پلیمرهای دانشکده پلیمر و رنگ

·        پژوهشکده فناوری‌های نو (آزمایشگاه مواد پیشرفته و ریزفناوری)

·        دانشگاه صنعتی امیرکبیر واحد ماهشهر

·        آزمایشگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی

اساتید و دانشجويان گرامي دانشگاه صنعتي امیرکبیر می‌ توانند در هنگام پرداخت هزینه‌ های انجام آزمون در مجموعه آزمايشگاه‌ های فوق، از تخفیف‌ های شبکه فناوری‌ های راهبردی، بهره‌ مند شوند.